fbpx

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές DIY!

ftiaxto-monos-sou-xristougena

Δείτε μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με Χριστουγεννιάτικα DIY!

 

ftiaxto-monos-sou-xristougena1

Τυλίγουμε μια μπάλα από φελιζόλ διαμέτρου περίπου 10 εκ. με τετράγωνο ύφασμα περίπου 35 εκ. Δένουμε την κορυφή με ένα λαστιχάκι. Στη συνέχεια περνάμε κορδέλα μήκους 30 εκ. μέσα από το λαστιχάκι, γύρω από την μπάλα και φτάνοντας στην άλλη πλευρά της μπάλας, μέσα από το λαστιχάκι. Οι δύο άκρες της κορδέλας πρέπει να είναι ίσες, ώστε να τις δέσουμε και να κρεμάσουμε την μπάλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με κορδέλα 35 εκ. από την άλλη πλευρά της μπάλας και τυλίγουμε τις άκρες της κορδέλας γύρω από το λαστιχάκι. Τέλος, τυλίγουμε γύρω από το λαστιχάκι μια γυαλιστερή κορδέλα και διακοσμητικά γκι. Το χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι μας είναι έτοιμο!

 

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότο

ftiaxto-monos-sou-xristougena2

Το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έγινε ποτέ. Μπορούμε να το προσφέρουμε σαν δώρο, αλλά ακόμα κι αν το κρατήσετε για τον εαυτό σας, εμείς δεν θα το πούμε σε κανέναν! Βρείτε τη συνταγή εδώ

Ώρα να λάμψεις 

ftiaxto-monos-sou-xristougena3

Σοφιστικέ, σικ και διαχρονικό, το δείπνο υπό το φως των κεριών είναι μια όμορφη υποδοχή του νέου έτους. Θα χρειαστούμε απλώς μερικά κοντά κηροπήγια, λευκά κεριά και ένα στεφάνι. Τοποθετούμε τα κηροπήγια στο κέντρο του στεφανιού και σίγουρα θα εντυπωσιάσουμε με την απλότητα και το στυλ τους καλεσμένους σας.

Βάλε ένα χεράκι

ftiaxto-monos-sou-xristougena4

Αντί για τα κλασικά δώρα κάτω από το δέντρο, μπορούμε να γεμίσουμε τα γάντια της κουζίνας με μικρά δώρα και να τα προσφέρουμε σαν ένα μικρό χαριτωμένο γιορτινό δώρο. Απλά και αγαπημένα!

 

Το κουκουνάρι και τα μάτια σου

ftiaxto-monos-sou-xristougena5

Ένα ιδιαίτερο στολίδι για τη διακόσμηση του σπιτιού είναι και το κουκουνάρι. Σχηματίζουμε μια θηλιά με μια κορδέλα 10 εκ. και την κολλάμε στην κορυφή του κουκουναριού. Δένουμε σε φιόγκο μια άλλη κορδέλα 10 εκ. και την κολλάμε πάνω στην πρώτη κορδέλα.

Are you Nuts?

ftiaxto-monos-sou-xristougena6

 

Οι ξηροί καρποί γίνονται το πιο νόστιμο στολίδι για το σαλόνι! Τοποθετούμε στη μέση ενός μικρού διάφανου βάζου ένα κερί σε μικρό γυάλινο ποτήρι. Γεμίζουμε το βάζο με καρύδια, κουμ κουάτ, κράνμπερις ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

 

source: mamapeinao.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *