Καμμένα τηγάνια; Δές αυτό!
Κόλλησε το φαγητό στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα; Δεν χρειάζεται να τρίβεις με τις ώρες!
Βάλε στον πάτο του σκεύους νερό, όσο να καλυφθεί η καμμένη επιφάνεια. Βάλτο στο μάτι της κουζίνας. Ρίξε τώρα, 1 φλυτζάνι ξύδι. Μόλις αρχίσει να βράζει, κατέβασέ το από την φωτιά, και ρίξε δύο κουταλιές σόδα. Να περιμένεις ότι θα αφρίσει.
Με ελάχιστη προσπάθεια τώρα, τρίψε το σκεύος, και αν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, επανέλαβε!
Αν τώρα, παραμείνουν κάποια πεισματάρικα σημάδια, κάνε μια πάστα από νερό και σόδα, και βάλε πάνω στα σημάδια. Άφησε για λίγο, και καθάρισε!
source: http://www.tips4easyliving.com
Αν προσθέσετε και καλό συμπυκνωμένο απορρυπαντικό πιάτων στο μούλιασμα ή στην πάστα αργότερα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα! Επίσης η πάστα γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική όταν το νερό είναι ζεστό! 😉