fbpx

Απαλλαχθείτε από τις κατσαρίδες!

Aκολουθήστε τα βήματα και οι κατσαρίδες θα αποτελούν παρελθόν για εσάς και τους γύρω σας.

Εξολοθρεύστε τις κατσαρίδες όσο κοιμάστε:

Βράστε πατάτες και αβγά και αγοράστε βόρακα από το φαρμακείο. Ανακατέψτε τα υλικά και λιώστε τα και κάντε μπαλάκια που θα βάλετε εκεί που κυκλοφορούν οι κατσαρίδες. Δηλαδή σε όλες τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από τους νεροχύτες της μπανιέρας και της κουζίνας, πίσω από πλυντήρια και στεγνωτήρια, γύρω από το ψυγείο και πίσω από κάθε συσκευή. Ανανεώστε το μείγμα μετά από 6 μήνες.
Ανακατέψτε βόρακα με ίση ποσότητα ζάχαρης και απλώστε το μείγμα στα σημεία που έχετε δει κατσαρίδες.
Προσοχή: το μείγμα κοντά στις κατσαρίδες και μακριά από τα παιδιά ή κατοικίδια ζώα!
Ανακατέψτε ίσια μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης και αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο στα σημεία που κυκλοφορούν κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.

Εξολοθρεύστε τις κατσαρίδες επί τόπου:

Κάντε ένα μείγμα νερού με σαπούνι και ψεκάστε τις κατσαρίδες όταν τις εντοπίσετε. Το σαπουνόνερο τις εξουδετερώνει.
Χρησιμοποιήστε φωτιστικό οινόπνευμα (μπλε) ή οινόπνευμα με γλυκερίνη και ψεκάστε τις κατσαρίδες επί τόπου. Το οινόπνευμα και ειδικά το φωτιστικό είναι ιδιαίτερα τοξικό πάνω στα έντομα.

Απομακρύνετε τις κατσαρίδες:

Για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες με φυσικό και ασφαλή τρόπο απλώστε φύλλα δάφνης, ή φέτες αγγουριού, ή σκόρδο, ή ναφθαλίνη στα μέρη που κυκλοφορούν κατσαρίδες. Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά.
Μια φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι η νεπέτα. Το ενεργό συστατικό νεπεταλακτόνη που περιέχει, είναι μη τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Αφήστε μικρά σακουλάκια με νεπέτα στα σημεία που έχετε δει κατσαρίδες.

Στις κατσαρίδες αρέσουν πολύ τα σκοτεινά μέρη, και κυκλοφορούν κυρίως το βράδυ. Μπορείτε να βράσετε νεπέτα σε νερό και με το μείγμα να ψεκάσετε τα κουφώματα του σπιτιού, πίσω από τα ντουλάπια κ.λπ. Χρησιμοποιήστε την νεπέτα με μέτρο αν έχετε γάτα στα σπίτι (η νεπεταλακτόνη, δρα σχεδόν σαν ψυχοτρόπο στις γάτες).

Για να μην έχετε κατσαρίδες:

Υγρασία

Μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, σε άπλυτα πιάτα ή σε άλλα μέρη του σπιτιού. (Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή αλλά χρειάζονται καθημερινά νερό.) Επίσης ελέγχετε όλες τις πηγές νερού, όπως υδραυλικά που στάζουν, την υγρασία κάτω από το ψυγείο, και τους «ιδρωμένους» σοβάδες. Σκουπίστε όλες τις σταγόνες νερού από τον νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων και σκουπίστε καλά το μπάνιο σας αφού το χρησιμοποιήσετε. Επισκευάστε υδραυλικές εγκαταστάσεις και σωλήνες Μονώστε τους σωλήνες, ελέγξτε για υγρασίες και αν χρειάζεται χρησιμοποιήστε αποξηραντή χώρου. Γεμίστε τις ρωγμές με μούφες ή διογκωτικό αφρό αν υπάρχει μεγάλη τρύπα. Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα με βόρακα, αλεύρι και γύψο σε ίσα μέρη και να κλείσετε με αυτό ανοίγματα από τα οποία μπαίνουν κατσαρίδες.
Κρατήστε την περιοχή κάτω από τους νεροχύτες, γύρω από τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια, καθαρές. Γεμίστε τις ρωγμές και σφραγίστε τις διαρροές στους σωλήνες.

Καθαριότητα

Βασικό είναι να διατηρείτε το σπίτι πολύ καθαρό. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε χώρους που έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα από άλλες κατσαρίδες.
Τρίψτε τα πατώματα των υπογείων με διάλυμα χλωρίνης και καυτού νερού αρκετές φορές το χρόνο. Αν είδατε μια κατσαρίδα θα πρέπει να αρχίσετε να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε συχνότερα και καλύτερα. Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό ή απολυμαντικό και καθαρίστε καλά την περιοχή που κυκλοφορούν για να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους εκεί. Σε τσιμεντένιους τοίχους και πατώματα χρησιμοποιήσετε χλωρίνη με νερό. Στις πιο δύσκολες περιοχές χρησιμοποιήστε αντιβακτηριδιακά υγρά και βούρτσες.
Καθαρίζετε όλα τα υπολείμματα τροφών από τους πάγκους, τα τραπέζια και όλες τις περιοχές του σπιτιού και αποθηκεύετε τα τρόφιμα αντί να τα αφήνετε στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας. Πετάτε καθημερινά τα σκουπίδια.
Τακτοποιήστε και αν δεν τα χρειάζεστε ανακυκλώστε τα άχρηστα πράγματα όπως, τα χαρτιά, παλαιές εφημερίδες, τις πλαστικές τσάντες από ψώνια και τους φακέλους.

source: http://www.olatapsaxno.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *