fbpx

Μοντέρνες γλάστρες απο τσιμέντο!

Γλάστρες από τσιμέντο!

Δείτε περισσότερες ιδέες για γλάστρες και ζαρντινιέρες που μπορεί να ταιριάζουν με το μπαλκόνι ή τον κήπο σας πατώντας εδώ

Για να φτιάξετε τις δικές σας συγκεκριμένες γλάστρες, θα χρειαστείτε:

Τσιμέντο (για αυτό το project χρησιμοποιήθηκαν 5κg τσιμέντο)

Άμμος Περλίτη (Για να γίνει το τσιμέντο λίγο πιό ελαφρύ όταν στεγνώσει)

Νερό
Πλαστικά δοχεία με σχετικά ίσια τοιχώματα, που θα καθορίσει το σχήμα των γλαστρών
Μία λεκάνη-κάδο
Μία φαλτσέτα
Ένα ανθεκτικό ραβδί ξύλου για ανακάτεμα



Ξεκινήστε με την συγκέντρωση όλων των πλαστικών δοχείων,και κόψτε το πάνω μέρος τους. Στην συνέχεια τοποθετήστε τα μικρότερα πλαστικά δοχεία μέσα στα μεγαλύτερα (Ειδανικά, αφήνοντας περίπου 1.50cm απόσταση ανάμεσα τους.)
Έπειτα, δημιουργήστε το τσιμέντο (μέσα στον κάδο) ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία!
Προσπαθήστε να επισπεύσετε την διαδικασία δεδομένου πως το τσιμέντο στεγνώνει γρήγορα! Στην συνέχεια θα χύσετε το τσιμέντο σε ένα από τα δοχεία (στο μεγαλυτερο) και θα χρησιμοποιήσετε το μικρότερο δοχείο ως καλούπι για τον εσωτερικό σχεδιασμό της γλάστρας. Το πόσο τσιμέντο θα ρίξετε μέσα εξαρτάται από το μέγεθος του εσωτερικού δοχείου. Φροντίστε το εσωτερικό δοχείο να μην καλυφθεί με τσιμέντο για την δυνατή αφαίρεση του όταν στεγνώσει.
Όταν τελειώσετε με το πρώτο δοχείο, συνεχίστε την ίδια ακριβώς διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 δοχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι δοχείο θεωρήσετε κατάλληλο!
Αφήστε τα δοχεία με το τσιμέντο μια ολόκληρη νύχτα έτσι ώστε να στεγνώσουν. Το επόμενο πρωινό αφαιρέστε τα εσωτερικά δοχεία!
Οι γλάστρες χρειάζονται τρύπες για να φεύγει το νερό. Επομένως πρίν στεγνώσει εντελως το τσιμέντο χρησιμοποιήστε ενα κατσαβίδι για να τις ανοίξετε!
Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας το ίδιο κατσαβίδι ανοίξτε τρύπες και στις υπόλοιπες γλάστρες ενώ δεν έχουν στεγνώσει τελείως.
 Αφαιρέστε τώρα και το εξωτερικό δοχείο!
Βέβαια φροντίστε να είστε απολύτως σίγουροι πως έχει στεγνώσει το τσιμέντο πρίν αφαιρέσετε και το εξωτερικό δοχείο διότι είναι δυνατόν να συμβεί αυτό που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία..
Αφήστε τις γλάστρες σας για τουλάχιστον 3 ημέρες στον ήλιο για να βεβαιωθείτε πως έχουν στεγνώσει και είναι έτοιμες για χρήση!



diyselfgr-glastres-tsimento7diyselfgr-glastres-tsimento

 

Επιλέξτε το καλούπι που θα καθορίσει το μέγεθος και το σχήμα της γλάστρας σας! Βρέξτε το εσωτερικά.

 

diyselfgr-glastres-tsimento1

 

Βρέξτε επίσης το εσωτερικό καλούπι, εξωτερικά (ουσιαστικά βρέχετε τις επιφάνειες που θα έρθουν σε επαφή με τσιμέντο).

 

diyselfgr-glastres-tsimento2

 

Τοποθετήστε τα καλούπια με το τσιμέντο όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα, και αφήστε να στεγνώσει τελείως. Πρέπει το μείγμα να γίνει συμπαγές, και για να είστε σίγουροι ίσως χρειαστεί να το αφήσετε πολύ παραπάνω απο ότι περιμένατε, αναλόγως τις καιρικές συνθήκες.

diyselfgr-glastres-tsimento3

 

Αφαιρέστε τα καλούπια, μόνο εφόσον είστε απόλυτα σίγουροι ότι το μείγμα στέγνωσε τελείως. Και ιδού μερικά από τα αποτελέσματα!

 

diyselfgr-glastres-tsimento4

 

 

diyselfgr-glastres-tsimento5

diyselfgr-glastres-tsimento6

 

 

 

 

 

diyselfgr-glastres-tsimento7

 

Extra Tip: Όσοι έχετε την διάθεση, μπορείτε να στοκάρετε τις γλάστρες εξωτερικά, και μετά να τις βάψετε. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

source: http://www.dumpaday.com

 



source: http://radmegan.blogspot.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *