fbpx

Θήκη κεριού από κόλλα και σπάγγο!

Μία πρωτότυπη θήκη κεριού από πολύ φθηνά υλικά! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Αν δεν έχετε χρόνο για την κατασκευή του, μπορείτε να δείτε παρόμοια προϊόντα για κεριά εδώ.  

Για περισσότερα κηροπήγια και φαναράκια μπορείτε να δείτε και εδώ

Τα υλικά:

Σπάγκο (φυσικό χρώμα ή ό,τι άλλο χρώμα θέλετε)
Κόλλα χειροτεχνίας
Πινέλο
Μπαλόνι
Εφημερίδες
Βάση από παλιά χαρτοταινία ή άλλο στρογγυλό σχήμα
Μαρκαδόρο ανεξίτηλo

 

Ξεκινήστε φουσκώνοντας το μπαλόνι. Το πόσο μεγάλο θα είναι το μπαλόνι θα καθορίσει και το μέγεθος του φωτιστικού. Στη συνέχεια με τον μαρκαδόρο και τη βάση της χαρτοταινίας ζωγραφήστε στην επάνω και την κάτω πλευρά του μπαλονιού το περίγραμμα της βάσης. Προσοχή να είναι συμμετρικοί οι δύο κύκλοι.

 


Άπλωσε τις εφημερίδες και με λίγο νερό αραιώστε λίγη από την κόλλα σε ένα μπωλάκι. Με το πινέλο περάστε μπόλικη από την κόλλα, γύρω γύρω σε όλο το μπαλόνι.

 

Πιάστε με το ένα δάχτυλο τον σπάγγο και ξεκινήστε να τον τυλίγετε γύρω γύρω από το μπαλόνι μέχρι να έχει καλυφθεί καλά όλο. Βοηθάει να ξεκινήσετε από την κορυφή και να κινήστε κυκλικά γύρω γύρω.

 

Είναι πολύ σημαντικό, όπως θα τυλίγετε τον σπάγγο φροντίστε να μην περάσετε καθόλου μέσα από τους δύο κύκλους που ζωγραφίσατε με τον μαρκαδόρο στην κορυφή και τον πάτο του μπαλονιού. Συνεχίστε να τυλίγετε μέχρι να γίνει το πλέγμα όσο πυκνό σας αρέσει. Όσο περισσότερο σπάγγο βάλετε τόσο πιο σταθερό θα γίνει το φωτιστικό.



Όταν τελειώσετε με το τύλιγμα, αρκεί να τοποθετήσετε την ακρούλα κάπου μέσα στο πλέγμα από σπάγγο. Δεν χρειάζεται να κάνετε κόμπο. Με το πινέλο περάστε άλλη μια φορά γενναίες ποσότητες κόλλας αραιωμένης με νερό, μέχρι να καλυφθεί ο σπάγγος καλά και σε όλα τα σημεία.

Αφήστε το φωτιστικό να στεγνώσει πολύ καλά για περίπου 24 ώρες επάνω στη βάση της χαρτοταινίας. Για να μην κολλήσει εκεί μπορείτε να βάλετε και λίγο διάφανη μεμβράνη. Όταν έχει στεγνώσει ο σπάγγος σκάστε το μπαλόνι με μια καρφίτσα και το φωτιστικό  είναι έτοιμο! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν κηροπήγιο ή να του βάλετε  ντουί και να το κρεμάσετε στο δωμάτιό σας!

 

παρόμοια προϊόντα για κεριά εδώ.  

Για περισσότερα κηροπήγια και φαναράκια μπορείτε να δείτε και εδώ

source:http://www.ftiaxto.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *