Καμμένα τηγάνια; Δές αυτό!

Κόλλησε το φαγητό στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα; Δεν χρειάζεται να τρίβεις με τις ώρες!

Βάλε στον πάτο του σκεύους νερό, όσο να καλυφθεί η καμμένη επιφάνεια. Βάλτο στο μάτι της κουζίνας. Ρίξε τώρα, 1 φλυτζάνι ξύδι. Μόλις αρχίσει να βράζει, κατέβασέ το από την φωτιά, και ρίξε δύο κουταλιές σόδα. Να περιμένεις ότι θα αφρίσει.

Με ελάχιστη προσπάθεια τώρα, τρίψε το σκεύος, και αν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, επανέλαβε!

Αν τώρα, παραμείνουν κάποια πεισματάρικα σημάδια, κάνε μια πάστα από νερό και σόδα, και βάλε πάνω στα σημάδια. Άφησε για λίγο, και καθάρισε!

source: http://www.tips4easyliving.com

You may also like...

1 Response

  1. Ο/Η UponCloudNo9 λέει:

    Αν προσθέσετε και καλό συμπυκνωμένο απορρυπαντικό πιάτων στο μούλιασμα ή στην πάστα αργότερα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα! Επίσης η πάστα γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική όταν το νερό είναι ζεστό! 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *